آشنایی با کف کاذب سبک در سازه های مختلف
کف کاذب سبک چیست؟
امروزه به دلیل بلند مرتبه شدن سازه ها برای کاهش وزن از روش های مختلفی استفاده می شود. متریال های سبک و استفاده از آن ها در سقف و کف کمک می کند تا وزن سازه ها تا مقدار قابل توجهی کاهش یابد. آشنایی با کف کاذب سبک و انواع آن به این مهم در ساخت سازه ها کمک زیادی می نماید.
انواع کف کاذب و کاربرد های آن در طراحی داخلی
کف کاذب
بیشتر افراد تصور می کنند که کف کاذب همان کفپوش هایی است که در سازه ها برای پوشش کف استفاده می شود. اما کف کاذب کاملا با کفپوش متفاوت است. با آشنایی با کف کاذب سبک متوجه می شوید که این کف ها در انواع مختلف جهت امور مختلفی در سازه ها نصب می شوند و هر کدام کاربردی متفاوت را در هر سازه بر عهده دارند. کف کاذب معمولا بر روی کف اصلی هر سازه با ارتفاع معینی نصب می شود. این ارتفاع در سازه ها نقشی مهمی داشته و برای عبور موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.
آشنایی با کف کاذب سبک
معمولا از کف کاذب در بعضی از سازه ها به دلیل نوع کاربری این سازه ها استفاده می شود. از مهم ترین سازه هایی که از این کف در آن استفاده می شود می توان به این موارد اشاره نمود.
- سازه های مخابراتی و پست های برق
- بخش های ویژه قرنطینه
- برج کنترل
- سازه هایی برای کنترل رایانه های سرور
- گل خانه هایی که به طور مکانیزه طراحی شده اند.
- ...
برای آشنایی با کف کاذب سبک باید گفته شود که از این کف بیشتر در سازه هایی استفاده می شود که فضایی برای عبور موارد مختلفی نیاز دارند. این موارد می تواند سیم یا کابل، آب های سطحی و یا ایجاد فضایی برای عبور سیستم گرمایشی سازه باشد. آشنایی با کف کاذب سبک کمک می کند تا بتوان وزن سازه را نیز تا مقدار زیادی کاهش داد. به این کف کاذب اصطلاحا کف کاذب کاهنده وزن اطلاق می شود.
کاربردهای کف کاذب سبک
ساخت کف کاذب با متریال های مختلفی صورت می گیرد. اما بر روی این کف نیز از پوشش های مختلف نظیر پارکت، موکت و یا کفپوش های صنعتی استفاده نمود. این کفپوش ها از آسیب دیدگی کف جلوگیری نموده و در بعضی از مواقع از بروز و گسترش حریق نیز ممانعت به عمل می آورد. از کاربرد های کف کاذب سبک می توان به این موارد اشاره نمود.
- کف کاذب برای عبور تاسیساتی نظیر کابل و سیم های برق، این نوع کف بیشتر در سازه هایی استفاده می شود که سیم کشی در سازه بسیار زیاد باشد و نیاز به دسترسی آسان در مواقع ضروری به این سیم کشی ها به ایجاد کف کاذب منجر می شود.
- کف کاذب برای عبور آب، در مناطقی که آب های سطحی روان بسیاری وجود دارد با آشنایی با کف کاذب سبک می توان از این سازه جهت انتقال آب به مجاری عبوری در کف سازه ها استفاده نمود.
- کف کاذب برای عبور سیستم های حرارتی سازه، این نوع نیز بیشتر در سازه هایی به کار می رود که با سیستم گرمایش از کف گرم می شوند.
- کف کاذب کاهنده وزن سازه نیز می تواند در سازه های بلند مرتبه که در مناطقی با خاک سست بنا می شود استفاده شود.
معرفی کف کاذب سبک به همراه نحوه اجرا
آشنایی با کف کاذب سبک و اجزای آن
با آشنایی با کف کاذب سبک می توان در بیشتر سازه هایی که نیاز به کاهش وزن و یا ایجاد فضایی برای عبور سیم و کابل دارند از این کف استفاده نمود. تنوع در ابعاد به این نوع کفپوش قابلیت نصب در سازه های مختلف با متراژهای مختلف را می دهد. برای آشنایی با کف کاذب سبک می توان با شناخت اجزای آن شروع کرد.
متریال در کف کاذب سبک
در تولید کف کاذب سبک می توان از انواع متریال استفاده نمود. هر کدام از این متریال ها نیز با دارا بودن خواص ویژه برای نصب در سازه های مشخصی کاربرد دارند. از متریال های مصرفی در تولید کف کاذب می توان به این موارد اشاره نمود.
- پی وی سی
- لمینت
- پارکت ها
- انواع موکت
این پوشش ها در بعضی از مواقع بر روی کف کاذب نصب و از آسیب دیدگی کف جلوگیری می نماید.
اجزای کف کاذب سبک
هر کف کاذب از سه قسمت کلی تشکیل شده است. این اجزا با قرار گیری بر کف اصلی سازه با ارتفاع معین باعث ایجاد این کف کاذب می شوند.
- تایل، این تایل ها با متریال های مختلفی تولید می شوند. اما استاندارد در این نوع به گونه ای است که باید هر پنل قابلیت تحمل وزنی در حدود 2.5 برابر بار را داشته باشد. این قابلیت باعث افزایش ایمنی در این محیط می شود.
- پایه، به ساختارهایی که به صورت عمودی بر روی کف اصلی سازه نصب می شوند و ایجاد ارتفاع معین را می نمایند پایه گفته می شود. چسب مخصوص کمک می کند تا پایه ها در جای خود محکم شده و حرکت نکند.
- استرینگر، این جزء نیز بر روی پایه ها نصب و پنل ها بر روی آن قرار می گیرند. این قطعات به صورت افقی پایه ها را به هم مرتبط کرده و باعث اتصال کلیه اجزا به هم می شود.
انواع مختلف متریال در تولید تایل های کف کاذب سبک
برای آشنایی با کف کاذب سبک باید از نوع متریال پایل ها اطلاع کافی داشته باشید. نوع متریال بر قیمت این تایل ها تاثیر زیادی داشته و باعث می شود تا استفاده از این کف در بعضی از سازه ها مقرون به صرفه تر شود.
- کف کاذب سبک آلومینیومی
- کف کاذب سرامیکی
- کف کاذب سبک ام دی اف
- کف کاذب سبک اچ پی ال
- کف کاذب سبک کلسیم سولفات
از هر کدام از این نوع کف کاذب می توان در سازه هایی با ویژگی های خاص استفاده نمود. آشنایی با کف کاذب سبک و نوع متریال مصرفی باعث صرفه جویی بیشتر در هزینه های کف سازی سازه ها خواهد شد. شرکت آذران فضانما با ارائه بهترین خدمات در کنار شما مشتریان گرامی می باشد.
آشنایی با کف کاذب و کاربرد های آن
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید: