چیدمان خانه بر اساس انواع سبک دکوراسیون داخلی

23 بهمن ، 1402
مجموعه آذران فضانما

چیدمان خانه کار ساده‌ای به نظر می‌رسد؛ اما اگر بخواهید به سبک طراحان داخلی تصمیم بگیرید باید با انواع سبک دکوراسیون داخلی آشنا باشید. ما در این مقاله معروفترین و پرکاربردترین سبک‌ها را برای شما معرفی کرده‌ایم. اینکه کدام را انتخاب می‌کنید بسته به سلیقه شما می‌تواند با کمی چاشنی خلاقیت زیباتر شود. با این حال حتما پس از آشنایی با انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی با یک متخصص در این امر مشورت کنید.

طراحی دکوراسیون به سبک مینیمال 

یکی از سبک‌هایی که از اواخر قرن بیستم رواج پیدا کرد و توانست جای خود را در میان طراحان داخلی باز کند، سبک مینیمال (از پرطرفدارترین  سبک های دکوراسیون داخلی) است. منظور از این سبک محدودیتی است که شما در استفاده از عناصر دارید. به همین دلیل اغلب ابزارها و لوازمی که در این سبک استفاده می‌شوند کاربردی هستند و جنبه تزئینی ندارند. مونوکروم یکی از انواع دکوراسیون مینیمال است که به معنی تک رنگ بودن کل عناصر شناخته می‌شوند. ویژگی‌های این سبک عبارت هستند از:

  • ابزارهایی که در این سبک استفاده می‌کنید باید ساده باشند و هیچ کنده‌کاری بر روی آن‌ها دیده نمی‌شود.
  • بهتر است سعی کنید بخشی از فضا را خالی نگه دارید تا محیط بزرگ‌تر دیده شود.
  • استفاده از نور طبیعی و سپس نورهای مخفی، لوسترهای ساده و آباژور اولویت دارد.
  • انتخاب رنگ باید از رنگ‌های روشن و سرد یا رنگ‌های خنثی باشد و استفاده از رنگ‌های گرم خیلی مرسوم نیست.

طراحی دکوراسیون به سبک مینیمال

تصویری از سبک دکوراسیون مینیمال

 طراحی دکوراسیون به سبک کلاسیک 

برخلاف سبک مینیمال، دکوراسیون کلاسیک پر از لوازم لوکس، فانتزی و تجملاتی است. این از محبوب ترین سبک های دکوراسیون داخلی و دارای مبلمان سنگین و سراسر کنده‌کاری است. همه لوازم بیشتر از آنکه جنبه کاربردی داشته باشند به عنوان ابزاری برای زیبایی محیط استفاده می‌شوند.

حرف اول را در این دکوراسیون تقارن می‌زند. هر چه در یک سمت خانه وجود دارد باید در سمت دیگر نیز وجود داشته باشد. متریال مورد استفاده اصل و باکیفیت هستند و از مرمر، چوب گردو و راش، ساتن و مخمل در تولید محصولات استفاده می‌شود. لوسترها سنگین هستند و رنگ طلایی، قهوه‌ای و قرمز در آن استفاده می‌شود. 

وجه مشخصه این سبک در لوازم تزئینی و اکسسوری‌هایی است که شاید حتی یک بار هم مورد استفاده قرار نگیرند؛ اما جنبه زیبایی به محیط می‌دهند. طرح‌های استفاده‌شده پیچیده و سخت هستند و در همه‌جا دیده می‌شوند، مبلمان، پرده، کاغذ دیواری و فرش می‌توانند پر از نقش و نگار باشند.

کتیبه‌های چوبی پر از کنده‌کاری، مبلمان سنگین، پاخور در کابینت‌های آشپزخانه، همه و همه از ویژگی‌های یک سبک کلاسیک اصل و باکیفیت است. اگر عاشق این سبک هستید باید همه لوازم را به نحوی بچینید که بیننده روی زیبایی و خیره‌کنندگی هر کدام لحظه‌ای تمرکز کند.

طراحی دکوراسیون به سبک مدرن 

البته دکوراسیون مدرن و مینیمالیستی تا حدودی وجه اشتراک دارند؛ اما بدون تفاوت هم نیستند. هر دو در واقع قیامی علیه تجملات سبک کلاسیک محسوب می‌شوند. سادگی و خطوط مستقیم از جمله ویژگی‌های این سبک است که می‌توان به آن توجه کرد. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که برخی معتقدند در سبک مدرن حتی می‌توانید مصالح سازه‌ای مانند بتن یا تیرها را نپوشانید و به عنوان یک عامل زیبایی شناسی از آن‌ها استفاده کنید. در این سبک از لوازم اضافی خبری نیست و اغلب ابزارها باید قدی کوتاه داشته باشند. استفاده از آن‌ها ساده است و طرح‌های ساده‌ای هم دارند.

در این سبک بیشتر از چوب و فلزات استفاده می‌شود و گاه می‌توانید بنا به نیاز از چرم و الیاف‌های طبیعی دیگری که ظاهر اولیه خود را حفظ می‌کنند، بهره ببرید. در برخی سطوح بهتر است برای بازتاب بیشتر نور، از فولاد، کروم یا شیشه استفاده کنید. در هر صورت این سبک خود به زیرشاخه‌های متعددی تقسیم می‌شود که همه تقریبا چنین ویژگی‌هایی دارند.

طراحی دکوراسیون به سبک مدرن

عکسی از طراحی دکوراسیون به سبک مدرن   

 طراحی دکوراسیون به سبک اسکاندیناوی یا طبیعی 

هسته اصلی طرح‌هایی که به سبک اسکاندیناوی پایه‌ریزی شده‌اند، سادگی و کاربردی بودن است. اسکاندیناوی یکی از بخش‌های اروپای شمالی است و همه عناصر می‌توانند مستقیم یا غیرمستقیم از این منطقه الهام گرفته شده باشند. به این ترتیب اغلب رنگ کفپوش‌ها سفید است و دیوارها رنگ‌های خنثی دارند. متریالی که در این فضا استفاده می‌شود چوب، سنگ و پشم است که به صورت اغراق‌آمیز از آن استفاده نمی‌کنند. در واقع هر کجا نیاز بود می‌توانید این متریال را به کار ببرید. 

مبلمان‌ اغلب چرم بوده و هیچ شباهتی به سبک کلاسیک ندارند. این سبک بدون هیچگونه تزئیناتی است و بیشتر فضای سرد و جنگلی این مناطق را به یاد می‌آورد. برای اینکه تعادل در محیط حفظ شود از برخی عناصر گرم مانند مواد طبیعی استفاده می‌شود تا این محیط را از یکنواختی نجات دهد. 

طراحی دکوراسیون به سبک وینتیج 

زمانی که حرف از وینتیج زده می‌شود یعنی باید منتظر باشید که با دیدن دکوراسیون به دوره خاصی از زندگی یا تاریخ بازگردید. اولین موردی که در زمینه دکوراسیون وینتیج باید بدانید، فضای نوستالژیک و خاطره‌انگیزی است که در لوازم و ابزار وجود دارد. آرامش در کنار این فضای خاطره‌انگیز یکی از ویژگی‌های اصلی است و به همین دلیل باید مواد اولیه طبیعی باشند تا حس و حال طبیعت و آرامش درون آن را منتقل کنند.

لوازم منتخب قدیمی و کهنه هستند؛ اما با رنگ‌هایی مانند آبی، زرد، سبز یا صورتی این حس و حال کمی تلطیف می‌شود و فضایی آرامش بخش برای افراد ایجاد می‌کند. گرامافون، شمعدان، کوزه، گلدان قدیمی، تابلو با عکس‌های سیاه و سفید و مواردی از این دست با الیاف طبیعی، کتان، فرش دستباف، دیوارهایی با طراح‌های راه‌راه یا داماسک به خوبی می‌تواند شما را به چندین سال دور ببرد. جایی که هیچ اثری از تکنولوژی وجود ندارد. اگر این سبک را دوست دارید بهتر است خیلی سراغ تکنولوژی نروید و مدتی از آن خداحافظی کنید.

 طراحی دکوراسیون به سبک روستیک 

کسانی عاشق سبک روستیک هستند که از زندگی شهری خسته شده‌اند و دوست دارند دوباره به طبیعت بازگردند. این سبک هر آنچه را که در طبیعت وجود دارد برای القای حس آرامش به افراد استفاده می‌کند. به همین دلیل است که بسیاری از عناصر موجود در این سبک زمخت به نظر می‌رسند.

متریال‌ طبیعی مانند چوب و الیاف ارگانیک در این زمینه حرف اول را می‌زنند و سعی می‌شود همه این متریال‌ها شکل خام و اولیه خود را داشته باشد. اگر از فلز استفاده می‌کنید آن‌ها را بدون جلا و مات باید به کار ببرید تا حس طبیعی بودن را القا کنند. پارچه‌ها ارگانیک هستند و بافت دارند تا حس گرمای بیشتری به شما بدهند.

در مقابل باید سعی کنید مبلمانی انتخاب کنید که قدیمی یا به عبارتی آنتیک باشند. فراموش نکنید این دکوراسیون اکسپوز است. یعنی همه سیم‌کشی‌ها، لوله‌کشی و عناصر دیگر روکار هستند و به خوبی می‌توانید تیرهای چوبی را مشاهده کنید. البته در همه اقدامات خود زیاده‌روی نکنید و سعی کنید همه چیز طبیعی باشد تا بیشتر بتوانید در این سبک غرق شوید. 

 طراحی دکوراسیون به سبک تلفیقی 

سبک تلفیقی را که بیشتر سبک دکوراسیون داخلی ایرانی است نه می‌توان مدرن دانست و نه سنتی. در واقع بخشی از عناصر هر کدام را برداشته و با یکدیگر ترکیب کرده‌اند. با این حال این سبک ویژگی‌هایی دارد که لازم است در هنگام چیدمان حتما در نظر بگیرید. در این سبک، رنگ‌ها تلفیقی از دو پالت مدرن و کلاسیک هستند. نه نیاز به استفاده از رنگ روشن دارید و نه لازم است از رنگ‌های سبک کلاسیک استفاده کنید. متریال نیز مختلف است و می‌توانید ترکیبی از سنگ، چوب، آهن یا حتی پلاستیک به کار ببرید. با این وجود آنچه باید به آن دقت کنید، حفظ هارمونی میان همه وسایل است.

 طراحی دکوراسیون به سبک صنعتی شهری 

این سبک زمانی اوج گرفت که افراد در پی دومین انقلاب صنعتی بی‌خانمان وکارخانه‌ها متروکه شدند، در نتیجه افراد برای اسکان موقت به این مکان‌ها پناه بردند و در نتیجه این سبک اختراع شد. در این سبک همه عناصر اکسپوز هستند.

تیرهای چراغ برق، بتن‌های ساختمان‌سازی و حتی آجرها پوشانده نمی‌شوند و بخشی از دکوراسیون به حساب می‌آیند. با این حال چوب و فلز در کنار یکدیگر در این سبک استفاده می‌شوند. در این سبک رنگ‌ها خنثی هستند و از پالت خاکستری بیشتری استفاده می‌شود تا حس و حال زندگی در کارخانه متروکه را به همراه داشته باشد. با این وجود طرح‌ها نیز ساده و دارای خطوط مستقیم هستند. 

در این سبک فضا باز است و از پارتیشن‌ها برای سلول‌بندی استفاده نمی‌شود. به همین دلیل شاید کمتر بتوان دیواری در این دکوراسیون پیدا کرد. در نهایت نیز اگر نیاز به مرزبندی داشته باشید می‌توانید با کمک مبلمان این کار را انجام دهید. این سبک اعتقادی به نور روز ندارد و بیشتر از نورهای سرد و روکار استفاده می‌شود. همچنین از لوستر استفاده نمی‌شود و همه عناصر به سادگی استفاده می‌شوند.

 طراحی دکوراسیون به سبک رترو 

رترو یکی از سبک‌های کمتر شناخته شده است که می‌توان آن را استفاده از لوازم خاص با کمک ساختار بندی امروزی دانست. با این وجود اولویت‌بندی در این سبک با رنگ‌های زنده و سرحال مانند زرد و نارنجی است. در کنار این مجاز هستید یا رنگ‌های متضاد استفاده کنید یا رنگ‌هایی که در پالت اصلی هستند را با کمی رنگ خنثی ترکیب کنید تا جذابیت بیشتری به محیط بدهید.

مبلمان‌های این سبک بیشتر از کلاسیکی‌ها الهام گرفته‌اند. اغلب کشیده و قد کوتاه هستند و با لوازم و اکسسوری‌های بسیار زیاد احاطه شده‌اند. در این سبک بیشتر بر رنگ تاکید شده، پس می‌توانید از هر متریالی که تمایل دارید استفاده کنید و اتاق خود را با انواع لوازم و اکسسوری تزئین کنید.

 طراحی دکوراسیون به سبک رترو

عکسی از طراحی دکوراسیون به سبک رترو 

طراحی دکوراسیون به سبک روستایی مدرن 

یکی دیگر از  انواع دکوراسیون مدرن سبک مدرن روستایی است که در آن همه‌چیز ترکیبی از عتیقه و مدرن است. ساختمان قدیمی است؛ اما با دکوراسیون مدرن ظاهر بهتری پیدا کرده است. مبلمان‌های ترکیبی از عتیقه و طراحی مدرن هستند و سعی می‌شود همه لوازم جلوه روستایی داشته باشند.

چوب بهترین متریال برای این سبک است و بهتر است خیلی تراش‌داده یا براق نباشد. به عبارت ساده‌تر متریال مورد استفاده اغلب خام و اولیه است که با عناصر آنتیک و کهنه جلوه بیشتری پیدا می‌کند. در این سبک اگر یک عنصر مدرن استفاده می‌کنید لازم است در کنار آن یک عنصر از سبک کلاسیک نیز در نظر بگیرید، اگر رنگ پالت شما روشن و خنثی است، پس میزناهارخوری یا مبلمان را فانتزی انتخاب کنید.

اگر کابینت‌های شما پر از پاخور و تاجی است، پس حتما یک گلیم ساده تک رنگ برای کف آشپزخانه انتخاب کنید تا تعادل حفظ شود. انتخاب این سبک کمی حساس است و ممکن است در یکی اغراق شده یا تناسب وجود نداشته باشد. در این صورت زیبایی خاصی به دست نخواهید آورد. 

طراحی دکوراسیون به سبک شیک کهنه 

اگر عاشق زندگی در یک محیط رویایی هستید پیشنهاد می‌کنیم این سبک را برای دکوراسیون خانه خود انتخاب کنید. این سبک بیشتر مربوط به قرن 18 است و به همین دلیل از لوازم قدیمی استفاده می‌کند. رنگ‌های پاستلی و روشن در ترکیب با رنگ‌هایی مانند بژ استفاده می‌شود.

با این وجود وسایلی که در این دکوراسیون استفاده می‌شود همه قدیمی و آنتیک هستند. با این وجود طرح اصلی در این دکوراسیون دارای نقش و نگار است و این نقش‌ها و طرح‌ها در همه جا مثل کاغذدیواری یا پرده و پارچه مبل استفاده می‌شود. 

 طراحی دکوراسیون به سبک قومی مدرن 

این سبک منحصر به فرد از قبیله‌های آفریقایی الهام گرفته شده و با سبک مدرن ترکیب شده تا نمونه جالب و جذابی را ایجاد کند. البته می‌توانید از قوم‌های مختلفی مانند مصری، ژاپنی و هندی هم الهام بگیرید؛ اما در هر صورت لازمه آن این است که جنب و جوش را در آن لحاظ کنید و تلاش کنید به شکلی باشد که احساس شادابی به بیننده القا کند. در این سبک بیشتر اکسسوری‌ها یادآور سبک قوم مورد نظر شما خواهد بود.

 طراحی دکوراسیون به سبک آرت دکو

این سبک که تاریخچه آن به دهه 1920 و دو دهه بعد از آن باز می‌گردد ویژگی‌های خاص و منحصر به فردی دارد که رنگ‌های تند از جمله این ویژگی‌ها است. در این طرح‌ها تقارن بسیار اهمیت دارد و در نهایت باید حسی جذاب به  بیننده القا شود. در این سبک بر روی الگوهای هندسی که دارای تقارن هستند تاکید زیاد شده است و یکی از پایه‌های اساسی این طرح‌ها تقارن است. در نهایت نیز برای اکسسوری‌های خانه خود می‌توانید از لوازم فلزی پرداخت‌شده بهره ببرید. 

در این سبک از مجسمه‌ها و اکسسوری‌های پر زرق و برق استفاده می‌کنند و سعی می‌کنند علاوه بر جنبه تزئینی این موارد گران قیمت هم باشند. این سبک بسیار لوکس و لاکچری است و حالت امیدبخشی برای افراد مختلف دارد. به همین دلیل از رنگ‌های شاد استفاده می‌شود تا این حس را به بیننده منتقل کند.

 طراحی دکوراسیون به سبک مدیترانه ای 

خانه‌های نزدیک دریای مدیترانه اغلب دارای گچبری‌های بسیار زیبا و ترکیب با رنگ آبی دریا هستند. به همین دلیل در دکوراسیونی به این سبک باید این نکات را در نظر داشته باشید. از طرف دیگر نکته مهم آن است که این سبک نیاز به نور و گرمای بسیار زیاد دارد، پس روی نور طبیعی روز تمرکز کافی داشته باشید. علاوه بر رنگ آبی، لیمویی، زرد و قهوه‌ای نیز در این دکوراسیون دیده می‌شود تا حس گرمای بیشتری را به افراد منتقل کند. 

پنجره‌ها و درهای بزرگ در کنار پاسیو یا بالکن پوشیده از گیاهان طبیعی از جمله ویژگی‌های این خانه‌های منحصر به فرد است. متریال استفاده‌شده در این سبک می‌تواند طبیعی باشد یا از فرفورژه، سفال، سرامیک، پنبه یا کتان تشکیل شده باشد. در هر حال مهم جذابیتی است که در کنار گچبری‌های داخلی ساختمان خواهند داشت. از لوازم دکوری آنتیک استفاده کنید، قاب درها را قوس بدهید و سعی کنید سبز کبالت و آبی را در جای جای خانه قرار دهید تا مطمئن شوید حس و حال دریای مدیترانه با شما خواهد بود.

 طراحی دکوراسیون به سبک رویال یا سلطنتی 

هر آنچه در زمینه سبک مینیمال و مدرن خوانده‌اید را فراموش کنید، رویال یا سلطنتی‌پسندها کاملا نقطه مقابل این سبک هستند. لوکس بودن، تجملاتی بودن، استفاده از اکسسوری‌های کاملا تزئینی و گران از جمله ویژگی‌های سبک رویال است. این سبک که تقریبا یکی از انواع سبک کلاسیک است، هر آنچه در کلاسیک موجود است را در قالب بالاترین استانداردها رعایت می‌کند و بسیار به جزئیات و هماهنگی ان‌ها اهمیت می‌دهد.

در این دکوراسیون الگوها طرح‌های بسیار زیاد، همراه با جزئیات و پیچیدگی‌های فراوان دارند؛ این الگوها در کاغذدیواری و پرده و پارچه‌ها نیز دیده می‌شود. رنگ‌ها گرم و طلایی و بسیار غنی هستند. بینندگان این سبک ساعت‌ها می‌توانند به آن خیره شده و جزئیات را دنبال کنند.

 طراحی دکوراسیون به سبک آرت نوو

سبکی کاملا قدیمی و کلاسیک که بسیار هزینه‌بر است. فضای درونی پلان باز است و به آن سبک استودیویی نیز می‌گویند. بیشترین متریال استفاده‌شده در این سبک چوب است. از کفپوش، مبلمان و هر چه انتخاب می‌کنید گزینه ابتدایی باید چوب اصل و گران‌قیمت باشد.

تقارن در این سبک وجود ندارد و در آن گوشه نمی‎‌بینید. بلکه همه‌ خطوط صاف و دارای منحنی است. طرح‌ها اغلب برگرفته از طبیعت، حیوانات و نیم‌تنه آن الهام گرفته شده است و بعد از چوب، شیشه جایگاه منحصر به فردی در این دکوراسیون دارد. پرده و روکش مبل و کوسن تنها در مواقع ضروری کاربرد دارند و از همه مهم‌تر اینکه لوسترها وظیفه جدا کردن مناطق از یکدیگر را دارند. توناژهای مختلف از رنگ‌های هلویی و کرم در این سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توانید روی گیاهان طبیعی مانور بسیاری بدهید.

 طراحی دکوراسیون به سبک آرت نوو

طراحی دکوراسیون به سبک آرت نوو  

 طراحی دکوراسیون به سبک مید سنچری 

یکی از سبک‌های معروف که به جای نگاه به گذشته بیشتر آینده‌نگر است. رنگ‌ها یکدست هستند و می‌تواند افراد را به عملکرد بهتر تشویق و ترغیب کند. در این فضا سعی بر آن است که فضای داخل و خارج با یکدیگر ترکیب شوند؛ اما به صورت کلی سعی می‌شود تا از درب‌ها و پنجره‌های کشویی و تماما شیشه استفاده کنند. رنگ‌ها برجسته و شاداب هستند و اشیای دکوراتیو مدرن در آن به وفور دیده می‌شود. 

 طراحی دکوراسیون به سبک بوهمیان

این سبک دست شما را در خلاقیت باز گذاشته تا بتوانید کمی جنب و جوش در خودتان به وجود آورده و با شرایطی که دارید بهترین گزینه را انتخاب کنید. رنگ قرمز و بنفش جایگاه ویژه‌ای در این سبک دارند و در واقع نوعی دکوراسیون آوانگارد به حساب می‌آیند.

ظاهر دکوراسیون شاید به‌هم‌ریخته باشد؛ اما هدف مهمی پشت آن است تا بتواند فضایی کاملا دلچسب برایتان فراهم کند. ترکیبی از رنگ‌ها و فضاهای مختلف و دکوراسیون متفاوت می‌تواند همه آن چیزی باشد که برای این دکور در نظر دارید و البته دست شما برای انتخاب انواع سبک مبلمان باز است.

اجرای انواع سبک دکوراسیون داخلی در آذران

انواع سبک ها در دکوراسیون داخلی هرچه که باشند نیاز دارند تا به دقت آن‌ها را بشناسید تا بتوانید به سادگی بهترین گزینه را انتخاب کرده و آن را با شرایط خود تطبیق دهید. این سبک‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و به شما امکان می‌دهند تا هر از گاهی تغییری جدی در زندگی خود بدهید. ما در این مقاله انواع سبک دکوراسیون داخلی را معرفی کردیم که در دنیا معروف هستند.شما می‌توانید برای خرید انواع محصولات نمای ساختمان به آذران فضانما اعتماد کنید. با کارشناسان آذران تماس بگیرید.

سوالات متداول

1. سبک دکوراسیون داخلی مدرن چیست؟

سبک دکوراسیون داخلی مدرن به طراحی‌های معاصر با خطوط ساده و شیوه‌های نوآورانه اشاره دارد. این سبک معمولا از جنس‌های ساده مانند فلز، شیشه و بتن استفاده می‌کند و از رنگ‌های نوپا و تمیز مانند سفید، مشکی و خاکستری بهره می‌برد. مبلمان و لوازم دکوراسیون مدرن معمولا با طرح‌ها و اشکال هندسی ساده و تمیز طراحی شده‌اند.

۲. سبک دکوراسیون داخلی روستیک چه ویژگی‌هایی دارد؟

سبک دکوراسیون داخلی روستیک بیشتر به طبیعت و زندگی روستایی اشاره دارد. این سبک از جنس‌های طبیعی مانند چوب، پارچه‌های گیاهی و رنگ‌های آرام و طبیعی استفاده می‌کند. معمولا از پارچه‌های طبیعی مانند کتان و چرم برای پوشش مبلمان و لوازم دکوراسیون استفاده می‌شود. البته، لوازم تزئینی مانند ظروف چینی، گلدان‌های چوبی، و قالی‌های دست‌بافت نیز از ویژگی‌های این سبک محسوب می‌شوند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LcoQQ8gAAAAAIXVDhxLnuClb0j_S4Xyk5icLxGe