آشنایی با سقف کاذب آکواپنل، ویژگی و کاربردهای آن
سقف کاذب آکواپنل چیست؟
سقف کاذب آکواپنل یکی از سازه های پیش ساخته و آماده است که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. این پنل ها در هنگام ساختمان سازی و دیزاین کردن درون بنا ها کاربرد پیدا می کنند و ضخامت حدود آنها 12/5 میلی متر می باشد. سقف های کاذب نمونه از سقف هایی هستند که پس از سقف های اصلی ساختمان ها قرار می گیرند.
در واقع این سقف ها پوشاننده تاسیسات سقفی می باشند و بیشتر در مجتمع های تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. آکواپنل ها نیز یکی از مدل های سقف های کاذب هستند. این پنل ها غیر باربری و پیش ساخته می باشند و در انواع و طرح های مختلفی در ساختمان ها اجرا می گردند. این پنل ها علاوه بر این که می توانند به عنوان سقف سازه مورد استفاده قرار گیرند، به دلیل ویژگی های خاصی که دارند می توان از آنها برای ساختن دیواره ها نیز استفاده نمود. سقف کاذب آکواپنل ویژگی های منحصر به فردی دارد که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
سقف آکواپنل
ویژگی های سقف های کاذب آکواپنل
سقف کاذب آکواپنل دارای مزیت ها و ویژگی های بسیاری می باشد. این سازه ها، بسیار مقاوم هستند و می توانند در برابر تمامی ضربات کوچک و حتی بزرگ ایستادگی کنند. از اصلی ترین ویژگی های آکواپنل ها، می توان ضد آب بودن آنها اشاره کرد. آب و صدا دو عاملی هستند که آکواپنل ها در برابر آنها مقاومت بسیاری نشان می دهند.
بنابراین می توان این پنل ها را عایق صدا نیز معرفی کرد. سقف کاذب آکواپنل از مواد غیر آلی تشکیل شده است و قارچ ها و کپک ها امکان رشد در آن را ندارند. برش و نصب این پنل ها بسیار راحت است و به ابزارآلات خاصی نیاز ندارد. از دیگر ویژگی های این سقف کاذب آکواپنل می توان به انعطاف پذیری آن اشاره کرد. بدین صورت که آنها در حالت کاملا خشک تا شعاع یک متری، توانایی خم شدن دارند. به محیط زیست آسیبی وارد نمی کنند و با استفاده از آنها می توان از فضا های مفید بیشتری در ساختمان ها بهره مند شد.
ویژگی های سقف کاذب آکواپنل
کاربرد سقف کاذب آکواپنل
همانطور که در مطالب پیشین به آن اشاره کردیم، آکواپنل ها از پنل های ضدآب هستند و در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند. از این رو برای ساختن دیواره های استخر می توانند بسیار کاربردی باشند. به طور کلی از این پنل ها در محیط های مرطوب و آبریزی استفاده می کنند. سقف و دیواره های سرویس های بهداشتی، یکی دیگر از محیط هایی است که آکواپنل ها در آن کاربرد پیدا می کنند. البته باید عنوان کرد که یکی دیگر از کاربرد های این پنل ها، برای زیبایی سازه های ساختمانی می باشد و می توان از آنها در معماری های داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده نمود.
مقالات بیشتر شرکت آذران را در این بخش دنبال نمایید
استفاده از سقف کاذب در مغازه های مدرن
انواع سقف های کاذب آکواپنل
به طوری کلی آکوا پنل ها را با توجه به ویژگی ها و کاربرد هایشان می توان به دو دسته تقسیم نمود. دسته اول این پنل ها، در سازه های داخلی مورد استفاده قرار می گیرند که به آنها آکواپنل های داخلی می گویند. نوع بعدی، آکواپنل های خارجی هستند و برای سازه های بیرون ساختمان طراحی شده اند. جنس این دو نوع تقریبا یکسان است.
نکته قابل توجه این است که از آکواپنل های خارجی، می توان برای سازه های داخلی نیز استفاده نمود. اما عکس این امر صادق نیست و آکواپنل های داخلی در سازه های بیرونی کاربرد ندارند. علاوه بر این، تفاوت های دیگری در میان این دو نوع پنل وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم.
کاربرد انواع سقف کاذب آکواپنل
تفاوت های آکواپنل داخلی و خارجی
از آنجایی که از آکواپنل های خارجی در بیرون ساختمان ها استفاده می شود، دارای چگالی بالاتری نسبت به پنل های داخلی می باشند. همچنین وزن آنها نیز بیشتر خواهد بود. اگر بخواهیم از آکواپنل های خارجی در نمای بیرونی سازه ها استفاده کنیم، باید حتما آن ها را درزگیری نموده و از شبکه های فایبر گلاس بر روی آن استفاده نماییم.
آکواپنل های خارجی از مقاومت بیشتری نسبت به آکواپنل های داخلی برخوردارند. زیرا که به طور مداوم در معرض باران و هوای سرد و مرطوب قرار می گیرند. به دلیل این که ضخامت پنل های خارجی بیشتر از پنل های داخلی است، می توان از آنها به عنوان جدا کننده فضا های داخلی نیز استفاده نمود.
مواد تشکیل دهنده سقف کاذب آکواپنل
به طور کلی سقف کاذب آکواپنل از نوعی سیمان تشکیل شده است. همان طور که در مطالب پیشین ذکر کردیم در ساختار این پنل ها، مواد آلی به کار نرفته است. سیمان پرتلند، سنگدانه های سبک و پرلیت های منبسط شده، مواد اصلی تشکیل دهنده آکواپنل ها می باشند. البته از الیاف های شیشه ای مخصوص نیز در ساخت این پنل ها استفاده شده است. این الیاف ها در پشت و روی پنل ها قرار گرفته اند.
باید دقت داشته باشید که آکواپنل ها را نمی توان به تنهایی بر روی دیوار هایی از جنس بتن نصب نمود. دلیل این امر نیز ساختار مخصوص این آنها می باشد. از این رو برای نصب سقف کاذب آکواپنل حتما باید از زیرساز های فلزی استفاده گردد. بر روی این پنل ها همچنین می توان اعمال رنگ آمیزی و کاشی کاری نیز انجام داد. به شرطی که قبل از انجام این اعمال از پرایمر های مخصوص آکواپنل استفاده گردد.
خرید سقف کاذب آکواپنل با قیمت مناسب
قیمت آکواپنل ها
آکواپنل هایی که در بازار وجود دارند، یا ساخت ایران هستند و یا وارداتی می باشند. با توجه به نوع و کشور تولید کننده این پنل ها، می توان آنها را قیمت گذاری کرد. لازم به ذکر است که پنل ها در ابعاد مختلفی ارائه می شوند که ابعاد آنها در قیمتشان تاثیر گذار می باشد.