با انواع سقف کاذب آشنا شوید
سقف تا چند سال پیش در طراحی دکوراسیون داخلی چندان مورد توجه قرار نمیگرفت؛ اما این عنصر امروزه نقشی اساسی را در دکوراسیون داخلی بازی میکند. سقف کاذب یکی از ترندهای طراحی سقف است. در این مقاله با انواع سقف کاذب آشنا خواهید شد. با ما تا انتهای این مقاله در آذران فضانما همراه باشید.
سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب یکی از معروفترین سازههای معماری است که در قسمت زیرین سقف اصلی نصب میشود. در واقع سقف کاذب، نوعی سقف دوم محسوب میشود. سقفهای کاذب کاربری غیر باری دارند و میتوانند برای زیبایی ساختمان، پوشاندن تاسیسات، سیمکشیها و فراهم کردن بستری برای نورپردازی ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند.
از انواع سقف کاذب برای عایقکاری محیط در برابر صوت و اتلاف دما هم استفاده میشود که هر کدام، انواع مشخصی دارند. مثلا بهترین سقف کاذب برای کاهش گرما، در 6 یا 7 نوع مختلف وجود دارد. وزن سبک از اصلیترین مشخصه این سقفهای کاذب و تقریبا در میان همه مشترک است.
سقفهای کاذب از مواد اولیه متنوعی تولید میشوند و نسبت به تشخیص طراح دکوراسیون یا هدف از طراحی آن، میتوانند متفاوت باشند. امروزه انواع مختلفی از سقف کاذب در بازار در دسترس هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
سقف کاذب شیشه ای
سقف شیشهای یکی از انواع سقف کاذب است که از شیشههای نشکن و مقاوم ساخته میشود. این سقفها شفافیت بالایی دارند و برخلاف شیشههای مرسوم، غیر کریستالی هستند. سقفهای کاذب شیشهای بیشتر برای اماکنی مانند لابی، سالنهای عمومی، کتابخانه، گلخانه و سایر فضاهایی که به نورگیر احتیاج دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. مزایای سقف کاذب شیشهای عبارتند از:
- زیبایی و تنوع طرح و رنگ
- روشن کردن فضا
- امکان هماهنگی با دکور محیط
- صرفهجویی در مصرف انرژی
از جمله معایب سقف کاذب شیشهای نیز میتوان به این موارد اشاره کرد:
- وزن بالا
- محدودیت اجرا در همه اماکن
- هزینه زیاد
تصویری از سقف کاذب شیشهای
سقف کاذب پارچه ای
سقف کاذب پارچهای که به سقف کاذب کشسان معروف است، یکی از جدیدترین انواع سقف کاذب در دنیای معماری محسوب میشود. این سقفها از پارچهای خاص تولید می شوند و میتوان طرحهای مختلفی را روی آنها اجرا کرد.
از ترکیبی از PVC، پلاستی سایز و سایر افزودنیها ساخته میشوند. موارد زیر از مهمترین مزایای سقف کاذب پارچهای هستند:
- تنوع بالا و تناسب با انواع دکوراسیون و طراحی
- مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت
- مقاومت در برابر گرد و غبار
- قیمت مناسب
- طول عمر بالا
- ضد باکتری
معایب سقف کاذب پارچهای عبارتند از:
- هزینه بالای نصب
- نیاز به نیروی متخصص برای نصب
- مقاومت پایین در برابر ضربه
سقف کاذب فیبر معدنی
این نوع از سقف کاذب، از ترکیب مواد معدنی مانند سنگ، سرامیک و... تهیه میشوند. سقف کاذب فیبر معدنی، از متداولترین سقفهای موجود در بازار هستند که به خاطر نصب آسان و قیمت مناسب، محبوبیت زیادی دارند. از این سقفها میتوان برای عایقسازی محوطه داخلی استفاده کرد. از مزایای سقف کاذب فیبر معدنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت بالا
- طول عمر مناسب
- نصب آسان
- مقرون به صرفه و اقتصادی
- خاصیت ضد حریق
- عایقی برای صدا و دما
موارد زیر را نیز به عنوان معایب سقف کاذب فیبر معدنی در نظر بگیرید:
- نداشتن زیبایی ظاهری
- فقدان مقاومت کافی در برابر رطوبت
سقف کاذب PVC
امروزه تقریبا همه میدانیم پی وی سی چیست و چه کاربردهایی دارد. پی وی سی از شناختهشدهترین مواد اولیه در مصالح ساختمانی محسوب میشود. سقف کاذب پی وی سی هم از شناخته شدهترین انواع سقف کاذب موجود در بازار است که به صورت گسترده در ساختوساز مورد استفاده قرار میگیرد. از ویژگیهای مهم سقف کاذب پی وی سی این است که دست طراحان را در حجمدهی به سقف و اجرای انواع طرحهای دکوراتیو باز میگذارد. از سایر مزایای انواع سقف کاذب PVC میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن سبک
- ظاهر مناسب
- ارائه دسترسی ساده به سقف اصلی
- تعویض و نصب آسان و بدون دردسر
- عایق حرارتی
- قیمت مناسب نسبت به کیفیت
معایب سقف کاذب پی وی سی نیز عبارتند از:
- آسیبپذیری در برابر نور خورشید
- آسیبپذیری در برابر حرارت
- استفاده از کلر در ساخت
عکسی از سقف کاذب پی وی سی
سقف کاذب فلزی
سقف کاذب فلزی از ورقهای فولاد گالوانیزه ساخته میشود و برای افرادی که به دنبال گزینهای مقاوم هستند، گزینهای عالی به حساب میآید. از مهمترین ویژگیهای سقف کاذب فلزی این است که در برابر رطوبت بالا، مقاومت خوبی از خود نشان میدهد و به این دلیل که از فولاد ضد زنگ تهیه میشود، عمری طولانی دارد. از مزایای این نوع سقف کاذب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دوام و ماندگاری مناسب
- قابلیت شستشو
- عایق صوت و حرارت
- مقاومت در برابر شرایط نامناسب مانند حریق
- تنوع بالا
معایب سقف کاذب فلزی به طور کلی موارد زیر را شامل میشود:
- قیمت بالا
- محدودیت در اجرا و تناسب با محیطهای مشخص
سقف کاذب چوبی
به جرئت میتوان سقف کاذب چوبی را یکی از زیباترین انواع سقف کاذب موجود در بازار دانست. این سقفها از موادی مانند MDF، چوبهای روس، نراد و... ساخته میشوند و میتوانند جلوه بسیار زیبایی به فضای داخلی ساختمان ببخشند. این سقفها با هر دکوری هماهنگ میشوند و زیبایی، مهمترین مزیت آنها محسوب میشود. سایر مزایای سقف کاذب چوبی عبارت است از:
- تعمیرات و نصب آسان
- عایق حرارت و صوت
- سازگاری با محیط زیست
- تنوع بالا
- قابلیت اجرا در تمام اماکن
- قیمت مناسب در مقایسه با نما و ماندگاری بالا
اما بیایید معایب سقف کاذب چوبی را نیز بررسی کنیم:
- وزن زیاد
- امکان آسیب به چوب در اثر عوامل نامساعد جوی
- امکان آسیب توسط موریانه
سقف کاذب گچی
سقفهای کاذب گچی وزن زیادی ندارند و به سادگی نصب میشوند. این سقفها از ورقهای گچی تهیه شدهاند و به خاطر قیمت پایین مواد اولیه، هزینه نهایی مناسبی دارند. ظاهر ساده این سقفها آنها را به گزینهای مناسب برای اماکن عمومی و اداری تبدیل میکند. این سقفها استفاده زیادی در صنایع ساختمان و دکوراسیون داخلی دارند. از مزایای سقف کاذب گچی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن کم
- نصب آسان انواع پیشساخته آن
- دوستدار محیط زیست
- عایق صوت و حرارت
- مقاومت بالا
معایب سقف کاذب گچی را در گروههای زیر میتوان دستهبندی کرد:
- به نگهداری زیادی نیاز دارد.
- تعمیرات آن به نسبت سایر سقفهای کاذب سخت است.
- نصب انواع غیر پیشساخته این سقف کاذب چندان راحت نیست.
- در برابر حوادث طبیعی ناپایدار است.
سقف کاذب گچ پاریس
سقف کاذب کچ پاریس یا سقف کاذب پلاستر، نوعی سقف کاذب است که با کمک تایلهای گچی و ترکیب آن با اسکلتبندی فلزی، نصب میشود. در این روش، ابتدا اسکلت فلزی روی سقف نصب میشود. سپس پودر گچ با آب ترکیب خواهد شد تا خمیری به دست بیاید. این خمیر روی اسکلت اجرا میشود. این سقفها با نام کناف هم شناخته میشوند. سقفهای کاذب پلاستر در هر محوطهای قابل اجرا هستند و زیبایی خاصی به محیط میبخشند. مزایای این سقف عبارتند از:
- امکان اجرای انواع طرح و مدل، هماهنگ با دکوراسیون
- تنوع در طرح و رنگ
- مقاومت در برابر زلزله
- ماندگاری بالا
این موارد نیز از معایب سقف کاذب گچ پاریس به شمار میروند:
- کاهش چشمگیر ارتفاع سقف
- غیر قابل شستشو
- سختی در اجرا
سقف کاذب رابیتس گچ و سیمان
ترکیب ورقههای رابیتس، میلگرد و گچ، ترکیبی است که سقف کاذب رابیتس را میسازد. این مدل از انواع سقف کاذب به خاطر استفاده از میلگرد و جوشکاری، به زیرسازی نیاز دارد. ورقههای رابیتس، نوعی ورق گالوانیزه هستند که به بعد از پردازش به شکل ورقههای فولادی مشبک تهیه میشوند و در ساختوساز به کار میروند. مهمترین مزیت سقفهای کاذب رابیتس این است که دست طراحان داخلی را در اجرای هر طرحی باز میگذارند. موارد زیر از دیگر مزایای این سقف کاذب هستند:
- قیمت مناسب
- فراوانی مصالح اولیه
- عدم نیاز به تخصص خاص در اجرا
معایب سقف کاذب رابیتس عبارت است از:
- سرعت کمتر اجرا نسبت به سایر سقفهای کاذب
- وزن بالا
- احتمال بروز ترک در سقف کاذب
سقف کاذب طلقی
سقف کاذب طلقی یا پلکسی، به دستهای از انواع سقف کاذب گفته میشوند که از مواد اولیه پلاستیکی خاصی تولید میشود. این پلاستیکها ضخامت مناسبی دارند، مقاومت آنها بالا است و فشرده هستند. شفافیت این سقفهای کاذب آنها را شبیه به شیشه میکند و جایگزین مناسبی برای سقفهای شیشهای محسوب میشود. از مزایای سقف کاذب طلقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب سریع
- قیمت مناسب
- امکان اجرا انواع طرح
- امکان نورپردازی مناسب
- امکان تعمیر آسان
- ثبات رنگ و امکان شستشو
مواردی که در پایین میآوریم از معایب سقفهای کاذب طلقی هستند:
- امکان بروز خط و خش در شرایط نامساعد
- مقاومت پایین
- ایجاد دود زیاد در صورت بروز حریق
سقف کاذب CNC
سقفهای کاذب CNC به سقفهایی گفته میشود که از صفحات PVC یا MDF و HDF ساخته میشوند. در این سقفها با تکنولوژی برش CNC، طرحهایی خاص با ظاهری شبیه معرق ایجاد خواهد شد. این سقفها در اماکن مختلف قابل اجرا است و میتواند مواد اولیه متفاوتی داشته باشد که نسبت به بودجه و نوع مکان، متفاوت خواهد بود. از مزایای سقف کاذب cnc میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت شستشو و نگهداری آسان
- تنوع در طرح و اجرا
- مقاومت در برابر حریق
- سبکی وزن
- امکان نورپردازی
- مقاومت در برابر آسیب حشرات، برخلاف سقف کاذب چوبی
معایب سقف کاذب CNC عبارت است از:
- امکان آسیب حین نصب در ابعاد بزرگ
- نیاز به دقت و مهارت بالا در اجرا
- امکان ترک و شکستگی
سقف کاذب دامپا
در تولید سقفهای کاذب دامپا از ورقهای آلومینیوم رنگی استفاده میشود. این سقفها در اماکن عمومی قابلیت اجرا دارند و به دلیل تنوع در طرح و رنگ و همچنین سهولت اجرا، مورد استقبال قرار گرفتهاند. این سقفها سبک هستند و میتوان آنها را به سادگی نصب کرد. سایر مزایای سقف کاذب دامپا عبارتند از:
- مقاومت بالا
- ماندگاری مناسب
- انعطافپذیری
- شستشو و نگهداری ساده
موارد زیر از معایب استفاده از سقف کاذب دامپا محسوب میشوند:
- فاقد زیبایی ظاهری
- محدودیت استفاده در محوطههای داخلی مسکونی
خرید انواع سقف کاذب از آذران فضانما
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با انواع سقف کاذب و مزایا و معایب هر کدام آشنا کنیم. شما میتوانید انواع محصولات نمای ساختمان و بهخصوص سقف کاذب پی وی سی را از آذران فضانما تهیه کنید. ما به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین مدل را با توجه به بودجه و کاربری مورد نظر خودتان انتخاب کنید. برای مشاوره و خرید سقف کاذب از طریق شمارههای موجود در وبسایت با کارشناسان ما در آذران فضانما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
1. سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب یا سقف نمایی، نوعی سقف داخلی است که از مواد مختلفی مانند چوب، فایبرگلاس، پلیاستر یا مواد گچی تشکیل شده و به عنوان یک پوشش زیبا و کاربردی روی سقف اصلی اتاق یا فضای داخلی نصب میشود. این سازهها عمدتا برای مخفی کردن سیستمهای الکتریکی، لولهها و تاسیسات دیگر و همچنین به منظور افزایش جلوه زیبایی فضا به کار میروند.
2. چه موادی برای ساخت سقف کاذب استفاده میشود؟
مواد مورد استفاده برای ساخت سقف کاذب بسیار متنوع هستند. این مواد شامل چوب، فایبرگلاس، گچ و آلومینیوم میشوند. هرکدام از این سقفها ویژگیهای خاص خود را دارند. به عنوان مثال، سقفهای چوبی یا فایبرگلاس ممکن است به دلیل طراحی هنری و ظاهر گرم و طبیعی خود جلب توجه کنند، در حالیکه سقفهای پلیاستر به دلیل سبکی و نصب آسان آشنایی بیشتری دارند.